leaseauto

Zonder kosten je auto verkopen?

Wil jij je auto snel en zonder kosten verkopen? Dan is dit het ideale artikel, je auto verkopen is nog nooit zo makkelijk geweest als je je houdt aan de onderstaande tips. Al deze tips zijn handig als je een auto verkopen gaat en belangrijker; ze zijn ook allemaal gratis. Door alle onderstaande stappen uit te voeren ben je er bijna van gegarandeerd dat je auto verkopen vlot en probleemloos verloopt.

Leaseauto aanbieden?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een leaseauto hebt met een leasecontract maar daarvan af wil, bijvoorbeeld omdat je een andere auto op het oog hebt. Dan kun je terecht op sites als Leasevergelijker, een soort marktplaats voor vraag en aanbod voor leaseauto’s. Tegenwoordig is een auto leasen de normaalste aak van de wereld en heb je een goede kans dat je op een dergelijke site je leasecontract kunt overdragen.

Bij de supermarkt

De eerste methode als je een auto verkopen wilt is het aanpakken van lokale verspreiding, zo kan je bij alle supermarkten vaak wel een briefje ophangen. Print een paar keer at A4tjes uit of schrijf op een papiertje wat voor auto jij verkoopt. Je auto verkopen kan je op deze methode lokaal aanpakken.
Op het a4tje dat je uitprint over auto verkopen moet de meest belangrijke informatie bevatten van de auto, maar dus ook jouw contactgegevens. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld onderin strookjes te hangen met daarop je email en je telefoonnummer. Op deze methode kunnen mensen jouw contact gegevens mee naar huis nemen en besluiten alsnog te bellen achteraf als ze nog twijfelen.

Advertenties

De meest gebruikte methode als het aankomt op auto verkopen. De advertenties online, er zijn veel verschillende websites die je gratis een advertentie laten posten. De grootste sites verwachten tegenwoordig echter wel een betaling voor hun diensten, veel mensen zijn dan ook bereid hiervoor te betalen omdat ze vaak niet doorhebben dat de verkoop ook op andere methodes kan.
Je auto verkopen gaat net zo gemakkelijk op andere advertentie websites, het kan natuurlijk ook geen kwaad om op meerdere websites dezelfde advertentie te plaatsen, zorg er op allemaal wel voor dat alle informatie en prijzen overeenkomen. Je auto verkopen wordt op deze manier het makkelijkst.

Social media

Een krachtige methode die nu nog niet erg veel op grote schaal voorkomt; je auto verkopen op Social media. Denk hierbij aan facebook, twitter of zelfs Instagram of YouTube of een combinatie hiervan. Je auto verkopen op Social media is makkelijk omdat iedereen die het leest in staat is om het bericht terug naar jou te leiden en omdat al je vrienden, familieleden en collega’s jouw bericht onder hun vrienden kunnen delen.
Zorg er natuurlijk wel voor dat je jouw autoverkoop advertentie op openbaar deelt, zo bereik je namelijk het grootste publiek wat ervoor kan zorgen dat jouw auto verkopen nog sneller gaat.
Door middel van hashtags kan je jouw Social media post vindbaar maken, ook kan je op facebook specifieke groepen zoeken die gemaakt zijn om dingen te verkopen. Zo zijn er vaak per stad facebookgroepen opgericht, deze groepen hebben vaak erg veel leden die bij jou in de omgeving wonen en die wellicht interesse hebben.