Westfalia Trekhaken

Het hebben van een auto is ideaal om uzelf te kunnen vervoeren of anderen. Maar wanneer het aankomt op de grotere lasten is een auto al snel te klein. Heeft u een combi dan kunt u vaak nog heel wat laden, maar de auto moet het gewicht wel aankunnen, anders zullen de voorwielen het wegdek een stuk minder raken of komt u met de achterkant van de auto tegen het wegdek aan. Voor die situaties is het verstandiger om een aanhanger mee te nemen, maar hiervoor heeft u natuurlijk wel een trekhaak nodig.

De trekhaken van Westfalia

Een trekhaak is niet zomaar een trekhaak. Een goedkope trekhaak heeft vaak geen bevestigingsmaterialen en kan een stuk minder gewicht aan dan een echte professionele trekhaak, zoals die van Westfalia. Een goedkope trekhaak is een vervelende oplossing, omdat u vroeg of laat tegen problemen aan zal lopen. Een iets duurdere trekhaak zorgt ervoor dat u altijd kunt lasten en laden wat u wilt, maar ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

Er zijn trekhaken die u met één beweging onder de auto vandaan kunt halen. Deze zijn ook veilig, maar spelen vooral in op de mensen die zeer begaan zijn met het uiterlijk van de auto. Zij vinden een trekhaak handig, maar ook lelijk. Voor de mensen die minder begaan zijn met het uiterlijk zijn er trekhaken die gewoon aan de auto gemonteerd worden en vastzitten. Let erop dat er twee soorten aansluitingen zijn. De nieuwste trekhaken hebben een adapter nodig om met oudere aanhangers te kunnen rijden, de aansluitingen van het stroom zijn namelijk niet gelijk. Het is wel net zo handig om direct een adapter mee te bestellen. Let er ook op dat u een trekhaak besteld die aan te sluiten is op uw auto. Niet alle aansluitpunten zitten op dezelfde plaats en gaten boren in uw chassis is vervelend en onnodig.