Waarom een hybride auto kopen?

  Een hybride auto is interessant voor iedereen die geld wil besparen bij het tankstation en milieubewust bezig wil zijn. Kleine en zuinige hybride auto’s worden nu door steeds meer fabrikanten gemaakt.

  Hoewel de aanschafprijs van een hybride auto vaak hoger is dan een normale auto loont het zich om een hybride auto aan te schaffen. Overweeg de volgende redenen eens de volgende keer dat u zich in de markt stort voor het aanschaffen van een nieuwe auto.

  Kleinere efficiëntere motoren

  De brandstof-efficiëntie van de hybride auto is toegenomen door zijn kleine omvang en door het gebruik van lichtgewicht materialen. De motor periodiek stilleggen is een van de brandstofbesparende kenmerken van de hybride. Zodra er wordt gestopt in het verkeer wordt de hybride motor tijdelijk uitgeschakeld. De motor herstart automatisch wanneer de auto weer in de versnelling wordt gezet.

  Hybride auto’s worden aangedreven door de combinatie van een efficiënte benzinemotor ondersteund door een elektromotor voor de versnelling. De elektromotor wordt gevoed door batterijen die automatisch worden opgeladen door het herwinnen van de kinetische energie die normaal gesproken verloren gaat tijdens het remmen. Wanner de auto vertraagt loopt de elektromotor achteruit met als resultaat dat de generator de batterijen oplaadt.

  Met deze verzameling van geavanceerde brandstof renderende functies kan een hybride op veel verschillende punten beter presteren van de conventionele auto’s.

  Milieuvriendelijkheid

  De hybride auto rijdt niet alleen steeds meer kilometers per liter maar produceert ook veel minder vervuiling dan niet-hybride auto’s.

  Een andere belangrijke reden dat de hybride auto’s milieuvriendelijker zijn dan conventionele benzinemotoren is dat ze stationeer veel minder brandstof gebruiken.

  Veel hybride auto’s maken gebruik van een aerodynamische ontwerp om minder weerstand te voelen en hierdoor dus ook een efficiënter brandstofgebruik realiseren. Lage rollende banden gemaakt van speciaal rubber verminderen de wrijving op de weg. De hoge capaciteit, nikkel-metaal-hybride accu is betrouwbaar en beschikbaar voor de hybride kracht. Hybride auto’s maken ook gebruik van de laatste aandrijf-technologie.

  Veel keuzes

  Steeds meer merken en modellen worden nu aangeboden omdat de populariteit van hybride auto’s blijft groeien. Kopers hebben nu bijvoorbeeld de keuze uit de onderstaande modellen:

  • Honda Civic en Accord
  • Ford Escape
  • Toyota Camry
  • GMC
  • Chevrolet

  In de nabije toekomst worden er ook hybride SUV’s beschikbaar gemaakt. Enkele merken die hiermee bezig zijn zijn onder andere Saturnus, Lexus, Honda en Chevrolet. Chevrolet heeft ook plannen om haar Malibu in hybride vorm aan te bieden.

  Fiscale stimulans

  Voor mensen die een hybride aanschaffen zijn er vele belastingvoordelen beschikbaar. Vraag hiervoor meer informatie op bij uw dealer.