Slim je auto verkopen voor veel geld

Tegenwoordig zijn er veel manieren om je auto te verkopen. Door de komst van het internet zijn daar een aantal manieren bijgekomen ten opzichte van vroeger. Je kunt je auto verkopen via een advertentiesite, hem inruilen wanneer je er een ander voor terug haalt of gewoon een te koop bordje achter de ramen plakken. Een nieuwe manier om snel van je auto af te komen, en hem daarbij voor een goede prijs te verkopen, is door gebruik te maken van een autoveiling. Hieronder leggen we daar meer over uit.

Wat is een autoveiling

Een autoveiling is een online platform waar een particuliere aanbieder en een groot aantal autobedrijven samenkomen. De auto kun je eenvoudig aanmelden bij de veiling en de autobedrijven zien de auto vervolgens verschijnen. In de veiling kunnen de aangesloten autobedrijven bieden op het voertuig.

Hoe werkt de veiling

De bedrijven kunnen 24 uur lang op het voertuig bieden. Daarbij zien zij ook het huidige bod en de resterende tijd. Zodra de veiling sluit kan er niet meer geboden worden en wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar is degene die het hoogste bod heeft geplaatst. Het hoogste bod wordt aan de particuliere aanbieder doorgestuurd en deze kan op zijn beurt beslissen wat er met het bod gedaan wordt. Het bod is gratis en vrijblijvend dus je bent niet verplicht om de auto voor het bod te verkopen.

Meer geld voor je auto terug

Stel je vraagt 3 verschillende partijen wat ze voor je auto zouden geven, dan krijg je 3 totaal verschillende antwoorden terug. 1 van de 3 is het hoogst. In de autoveiling zijn er meer dan 5000 bedrijven actief, dus de kans dat daar nog een hoger bod tussen zit is vele malen groter. De kans dat je via de autoveiling je auto voor een hoger bedrag verkoopt is dus veel realistischer. Aangezien je niet verplicht bent om je auto te verkopen en het je geen geld kost, is het zeker de moeite waard om het eens uit te proberen.

Volledig anoniem

Ook ben je als particulier volledig anoniem. De enige gegevens die de autobedrijven zien zijn de gegevens van het voertuig zelf. Je naam of telefoonnummer blijven dus buiten beeld. Zodoende wordt je ook niet lastig gevallen door individuele kopers.

Volledig veilig

Alle aangesloten autobedrijven zijn RDW erkend. Het voordeel daarvan is dat het bedrijf de auto direct kan overschrijven en dat je niet nog zelf mee hoeft naar een overschrijvingspunt. Daarnaast krijg je geen louche figuren aan de deur die alsnog willen gaan afdingen terwijl de prijs al bepaalt was.

Zelf eens uitproberen?

Wil je weten wat jouw auto waard is en waarvoor hij direct verkocht kan worden? Ga dan vrijblijvend naar http://gratismijnautoverkopen.nl/. Het kost geen geld dus je hebt niets te verliezen!