Hybride BMW reeks

Tegelijk met de wereldpremière van de nieuwe 5-Reeks Berline stelt BMW het prototype voor van een full hybrid-model dat een blik op de toekomst biedt…

Door de nieuwe combinatie van een BMW-zescilinder in lijn met een elektromotor vormt de BMW Concept 5-Reeks ActiveHybrid, die bestemd is voor het segment van de reiswagens (H1), een nieuwe referentie voor sportief rijplezier en duurzame ontwikkeling in deze categorie. Het studiemodel vertoont hetzelfde innoverende, efficiënte en dynamische karakter als de nieuwe BMW 5-Reeks, in een bijzonder geconcentreerde vorm; tegelijk weerspiegelt hij de doorgedreven perfectionering van de aandrijftechnologie die wordt toegepast op de seriemodellen BMW ActiveHybrid X6 en BMW ActiveHybrid 7.

Het aandrijfsysteem van de BMW Concept 5-Reeks ActiveHybrid bestaat uit een zescilinder-benzinemotor in lijn met TwinPower Turbo-technologie, een achttrapsautomaat en een elektromotor. De integratie van de BMW ActiveHybrid-technologie in de berline die nochtans al voorbeeldig efficiënt is wanneer hij enkel wordt aangedreven door een verbrandingsmotor, vertaalt zich in een verdere daling van het verbruik en de uitstoot met meer dan 10%.
Bovendien vervult de elektromotor een “boost”-functie. Hij helpt de benzinemotor om een bijzonder dynamisch koppel te leveren dat de sportieve rijervaring aan het stuur van de berline gevoelig kan versterken. Een intelligent energiemanagement draagt bij tot het uitzonderlijke rendement van het globale systeem. De unieke uitgebreidheid van deze functies garandeert dat de energiestromen in de auto gericht gestuurd worden en dat de bestanddelen van het aandrijfsysteem nauwkeurig met elkaar samenwerken, afhankelijk van de rijsituatie.

De aandrijftechniek van de BMW Concept 5-Reeks ActiveHybrid maakt het mogelijk om volledig elektrisch en dus uitstootvrij te rijden in de stad. Bovendien vergroot een stop-startsysteem dat specifiek is ontwikkeld voor de hybride, het efficiëntiepotentieel nog verder, door de verbrandingsmotor uit te schakelen wanneer de auto stopt aan een kruispunt of in een file. De aircohulpfunctie die we al kennen van de BMW ActiveHybrid 7 optimaliseert dan weer de comfortkwaliteiten.