duitse auto importeren

Hoe je het beste een auto kan importeren uit Duitsland

Steeds vaker kopen mensen geen auto bij hun lokale dealer, maar halen ze er één uit het buitenland. De vraag die dan naar voren komt is waarom dit voordeliger is.

Voordeliger

Dit heeft te maken met de vraag en het aanbod van auto’s in Nederland of in andere landen. De meeste mensen die een auto importeren, kopen deze in Duitsland. In Duitsland is namelijk een heel groot bod aan zo goed als nieuwe auto’s. Het gaat hierbij om auto’s die wel zijn gebruikt – en dus onder de financiële categorie van een tweedehands auto vallen – maar die nog in een hele goede staat zijn. Doordat dit aanbod zo groot is, bespaar je veel geld ten opzichte van de aankoop van een nieuwe auto. En in Duitsland zijn veel automodellen ook nog eens wat luxer uitgerust dan hier.

Importeren

Bij het importeren van een auto uit Duitsland moet je met een aantal dingen rekening houden. Het is belangrijk dat de auto onder de categorie van tweedehands valt, hiermee voorkom je dat je bij het importeren naar Nederland nog een keer BTW-belasting moet betalen, en het is voordelig voor de BPM van de auto. (Om dit te checken, kun je hier je BPM berekenen). De auto moet hiervoor minstens 6 maanden oud zijn en 6.000 km op de teller hebben staan.

Ook krijgt de auto pas een Nederlands kenteken, als hij in Nederland is gekeurd door de RDW. Het is sowieso goed om je auto in het land van aankoop alvast te laten checken, zodat je bij die RDW-keuring geen onverwachte tegenslagen hoeft te verwachten. En je moet bij het importeren van je auto dus een tijdelijk kenteken gebruiken, of de auto laten vervoeren door een autotransporteur.

Duitse auto

Op deze manier importeren kan dus wel enorm voordelig zijn, zowel op de aankoopprijs als de BPM-belasting. Heb jij interesse in een nieuwe, mooie Duitse auto? Dan is deze manier zeker aan te raden. Je leest hier meer hoe je zo voordelig mogelijk een auto kan laten importeren uit Duitsland.