De voordelen van een Volkswagen Golf occasion

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe auto die niet teveel schade aan je rekening aanricht, dan is de Volkswagen Golf occasion misschien wel de beste oplossing. Het is al jarenlang de best verkochte auto. Wat maakt deze auto zo gewild en wat zijn nu echt de voordelen van deze occasion?

Waarom een occasion aanschaffen?

Kiezen voor een Volkswagen Golf occasion kan een zeer goede keuze zijn. Een van de grootste redenen waarom veel mensen kiezen voor een occasion is omdat het aanzienlijk scheelt in de aanschaf van de auto, maar de overige kosten kunnen ook lager zijn dan normaal. Zo is de afschrijving van een occasion daarnaast ook een stuk lager. Tevens is de levertijd ook vaak een stuk korter en is het aanbod aan Volkswagen Golf occasions groot. Hieronder lichten wij twee van de hierboven genoemde voordelen uit.

Aanzienlijk prijsverschil in vergelijking met een nieuwe

Naast de hoge aankoopprijs van een nieuwe auto komen ook de afschrijvingskosten er boven op dan wordt de auto toch serieus duur. De waarde van een auto kan in de eerste 4 jaar zomaar dalen tot helft van de aanschafwaarde. Wanneer je kiest voor een occasion, kan je die veel makkelijker betalen en voor veel scherpere prijzen afdwingen. Daarnaast kan je hem voor nagenoeg hetzelfde geld misschien wel weer verkopen.

Over een tweedehands auto kun je direct beschikken

Als je besluit dat je een andere auto wilt aanschaffen, kan het maar zo zijn dat je volgende week al in die auto rijdt. Als je kiest voor een nieuwe auto is dit zeker niet het geval, je zit namelijk vaak vast aan een lange wachttijd van soms wel enkele maanden. Bij een occasion kan je er eigenlijk gewoon in stappen en wegrijden. Daarnaast maak je ook een proefrit in de auto die je daadwerkelijk koopt in plaats van een proefrit maken in een soortgelijke auto waarvan jouw auto nog van de band moet rollen in de fabriek.

Voordelen van een Volkswagen Golf occasion op een rijtje

  • Aanzienlijk prijsverschil in vergelijking met een nieuwe
  • Overige kosten vallen goedkoper uit
  • Afschrijvingskosten zijn lager
  • Levertijd is vaak korter
  • Het aanbod is groot

Conclusie

Veel te weinig mensen blijken te beseffen dat er veel voordelen vast zitten aan de aanschaf van een occasion. Naast het feit dat de aanschafprijs vele male goedkoper is, heeft het zoals hierboven al is vermeldt nog vele andere voordelen.